COVID-19 verplichtingen

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe wet van kracht die te maken heeft met het coronavirus. Elke ondernemer met personeel is verplicht aan een aantal zaken te voldoen:

 • Het in acht nemen van voldoende hygiënische voorzieningen.
 • Het geven van doeltreffende voorlichting en onderricht aan werknemers over de bestrijding van SARS-CoV-2 op de arbeidsplaats.
 • Het houden van adequaat toezicht op de naleving van de in dit artikel bedoelde noodzakelijke maatregelen en voorzieningen.

Certified Services geeft advies en biedt drie opleidingen aan die zorgen dat je als werkgever voldoet aan alle eisen en zorgt dat je verantwoord kunt ondernemen in de coronatijden.

Coördinator COVID-19 E-learning

Tijdens de e-learning vergaart de cursist kennis over COVID-19 en krijgt hij of zij tools en handvatten voor het opstellen van maatregelen in het bedrijf. Er worden diverse maatregelen besproken en onder andere de verschillen in types mondmaskers en desinfectie worden besproken.

De e-learning is ontwikkeld als onderdeel van de opleidingen “grote organisatie” en “kleine organisatie” maar is ook los te volgen.

Coördinator COVID-19 Kleine organisatie

De opleiding Coördinator COVID-19 Kleine organisatie is een unieke aanpak die zowel de cursist opleidt, leidt tot een gedegen covid-beheersingsplan en een externe blik geeft op de organisatie en de gehanteerde richtlijnen. 

De opleiding is geschikt voor organisaties met minder dan 25 medewerkers, geen dagelijkse grote bezoekersstromen. Indien dit wel van toepassing is is de opleiding “grote organisatie” beter geschikt.

Cursusaanpak:

 1. E-learning
 2. Online training via Google Meet
 3. Opstellen van een bedrijfsrichtlijn COVID-19
 4. Bedrijfsbezoek op locatie cursist

Coördinator COVID-19 Grote organisatie

De opleiding Coördinator COVID-19 Grote organisatie is een unieke aanpak die zowel de cursist opleid, leidt tot een gedegen COVID-beheersingsplan en een externe blik geeft op de organisatie en de gehanteerde richtlijnen. 

De opleiding is geschikt voor organisaties met meer dan 25 medewerkers of een dagelijkse grote bezoekersstroom.

Cursusaanpak:

 1. E-learning
 2. Online training via Google Meet
 3. Opstellen van een bedrijfsrichtlijn COVID-19
 4. Evaluatie bedrijfsrichtlijn via Google Meet
 5. Bedrijfsbezoek op locatie cursist
 6. Herziening bedrijfsrichtlijn

Coördinator COVID-19 Maatwerk

Maatwerk is voornamelijk geschikt voor bedrijven waar:

 • Meerdere collega’s de training volgen;
 • Bedrijven waar specifieke risico’s van toepassing zijn;
 • Bedrijven die de COVID-19 richtlijnen willen integreren in bijvoorbeeld een RI&E of een
 • ISO 9001 procedure.

De maatwerkopleidingen worden samen met uw adviseur samengesteld en leiden ook na afronding tot het CIBOT certificaat “Coördinator COVID-19”.

Laat onze service voor u werken!

Interesse in een van de cursussen bij Certified Services? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.