Eigen keurmerk opzetten?

Over het algemeen staat het in Nederland iedereen vrij een eigen keurmerk op te zetten. Een concept hiervoor kan ontstaan vanuit de passie en visie van uw bedrijf, maar bijvoorbeeld ook door in te spelen op marktbehoefte. Een keurmerk geeft duidelijkheid en borgt kwaliteit wanneer het transparant en professioneel is.

Richtlijnen opstellen

Een goed keurmerk valt of staat bij de kwaliteit van de richtlijnen. Deze dienen logisch, transparant en toetsbaar te zijn. Bedrijven die uw keurmerk willen voeren, moeten de kans krijgen om deze richtlijnen op de juiste manier te kunnen volgen. Het is daarom van belang dat de richtlijnen gebaseerd zijn op hetgeen waarvoor uw keurmerk staat. Verder moeten ze zo concreet mogelijk zijn: hoe meer speelruimte er binnen de opgestelde richtlijnen is, hoe lastiger het wordt om deze te toetsen en hoe minder transparant ze zijn.

Heeft u al een concept voor richtlijnen? Dan nemen we deze graag met u door. Als u nog geen concept heeft, gaan we graag met u om tafel om dit op te stellen.

Toetsing opstellen

Heeft u eenmaal bepaald wat de richtlijnen van uw keurmerk zijn, is de toetsingsprocedure aan de beurt. De volgende vragen kunnen helpen om te bepalen hoe er getoetst gaat worden:
  • Sluit de manier van toetsen aan op de algemene visie van de richtlijnen?
  • Biedt de toetsing niet teveel ruimte voor interpretatie: is deze concreet en objectief genoeg?
  • Wie voert de toetsing uit en hoe dient deze persoon opgeleid te worden?
  • Is een toetsing definitief, of krijgt de aanvrager na een negatieve beoordeling de mogelijkheid om alsnog aan de richtlijnen te voldoen?

Kies voor Certified Services

Wij werken al jarenlang samen met diverse organisaties die keurmerken voeren, uitbrengen en toetsen. Vanuit al deze verschillende perspectieven hebben wij alle tools en kennis in huis om u te ondersteunen bij het opzetten van een eigen keurmerk.

Laat onze service voor u werken!

Wilt u een eigen keurmerk opzetten? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.