Algemene informatie

Pretparkattracties zijn vaak gebouwd om spannend te zijn. Andere attracties zijn juist rustgevend. In vrijwel alle gevallen zijn het machines die aangedreven worden en de bezoeker in beweging brengen.

Dit is een vakgebied waar geen enkele exploitant risico in wil lopen. Een ongeval met een pretparkattractie heeft vaak verregaande gevolgen voor zowel  fabrikant, bezoeker en exploitant.

Inspectie voor exploitanten

Om bezoekers veilig te houden is een periodieke inspectie noodzakelijk. Vaak wordt dit omschreven in de handleiding die met een dergelijke machine meegeleverd moet worden. De handleiding vormt een basis voor de periodieke inspectie van diverse onderdelen, maar is in geen geval voldoende om de inspectie volledig te kunnen uitvoeren.

Inspecteurs van Certified Services zijn in staat om u te begeleiden in het onderhoud of om een periodieke inspectie voor u uit te voeren. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden van fabrikanten in het certificeren van toestellen en het schrijven van onderhoudshandboeken.

Certified Services voert geen onderhoud uit, maar kan u wel inzichtelijk maken of het onderhoud afdoende is uitgevoerd.

Keuring voor fabrikanten

De hierboven beschreven periodieke inspectie is de verantwoordelijkheid van de exploitant. De fabrikant heeft de verplichting om het toestel conform het warenwetbesluit attractie en speeltoestellen af te leveren. In geval van zelfbouw of import van buiten de Europese Unie wordt u gezien als fabrikant

Certified Services staat diverse fabrikanten bij op gebied van de AKI-goedkeuring die conform het warenwetbesluit attractie en speeltoestellen verplicht is. In attractieparken zoals de Efteling en Toverland, maar ook diverse attractieparken in bijvoorbeeld Duitsland, Rusland en de VS staan attracties waarbij Certified Services het keuringstraject begeleidde. Met de bijstand van Certified Services is de keuring een gemakkelijke stap. Wij staan u bij, stellen het benodigde technisch constructiedossier op en zorgen dat de door u geproduceerde attractie voldoet aan de eisen zoals gesteld in het WAS en de NEN 1176 norm.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de pagina Warenwetbesluit Attractie en Speeltoestellen.

Kies voor Certified Services

De wereld van de pretparkattracties behoeft specifieke kennis van de branche, techniek, onderdelen en werking benodigd.

Certified Services biedt u deze expertise. Neem contact op voor een afspraak en wij laten u zien wat we voor u kunnen betekenen.

Laat onze service voor u werken!

Interesse in een van de keuringen van Certified Services? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.