Algemene informatie

Iedereen weet dat, net als het gebruik van huis-, tuin- en keukentrapjes, klimmaterialen op de werkplaats de bron van veel ongevallen zijn. Onjuist gebruik van het klimmateriaal en onveilige werkmethoden is vaak de oorzaak van arbeidsongevallen. Als de oorzaak van het ongeval het klimmateriaal is, dan is er sprake van gebrekkig materiaal. Door uw klimmateriaal door een keurmeester te laten keuren, kunt u duidelijk laten zien dat er veilig materiaal beschikbaar gesteld wordt, de Nederlandse Arbeidsinspectie zal hier ook op toezien.

Waar wordt op geïnspecteerd?

Bij de inspectie klimmateriaal wordt op diverse zaken gelet afhankelijk van het geïnspecteerde arbeidsmiddel. Bij klimmateriaal wordt onder andere geïnspecteerd op:

  • de algehele staat van het valharnas;
  • aanwezigheid label met gewichten;
  • verroeste of vervormde metalen onderdelen verroest of vervormd;
  • beschadigde banden en/of touwen beschadigd;
  • of alle onderdelen soepel en volledig werken.

Voor klimmateriaal zijn naast de hierboven genoemde punten nog vele andere punten waar onze keurmeesters op letten, afhankelijk van het gekeurde product. Uw adviseur kan na een inventarisatie helder maken op welke punten uw klimmateriaal specifiek gekeurd moet worden.

Kies voor Certified Services

Certified Services kan veel voor u betekenen; we maken graag kennis om te bekijken wat we voor u willen betekenen. Samen met u bepalen we de strategie, en bepalen we wat de beste oplossing voor u is.
Advies

De gangbare termijn voor keuring van klimmateriaal is 1 jaar. Indien er specifieke risico’s zijn, kan dit echter onvoldoende zijn. De hoger veiligheidskundigen van Certified Services zijn wettelijk gecertificeerd om hier een uitspraak over te doen. Zij nemen graag met u door wat de specifieke risico’s zijn en wat voor actiepunten hieruit volgen.

Laat onze service voor u werken!

Interesse in een van de keuringen bij Certified Services? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.