Algemene informatie

Het keuren van stalen opslagsystemen als magazijnstellingen is al enkele jaren verplicht volgens de Arbowet. Vanuit de Arbowet wordt verwezen naar het Arbeidsomstandighedenbesluit, waarin de keuringseisen te vinden zijn.

De keuringsplicht van magazijnstellingen is vastgelegd in de Europese norm EN15635. Volgens deze norm bestaat er een onderhoudsplicht voor magazijn- en palletstellingen en moet er een veiligheidskeuring door een deskundige verricht worden:

 • na plaatsing van de stalen opslagsystemen;
 • na ernstige schade door aanrijding of anderzijds;
 • periodiek, iedere 12 maanden.

Waar wordt op geïnspecteerd?

Bij de inspectie magazijnstellingen wordt op diverse zaken gelet afhankelijk van het geïnspecteerde arbeidsmiddel. Er wordt onder andere geïnspecteerd op:

 • aanwezigheid en correctheid van de belastingborden
 • aanwezigheid van installatie en gebruiksaanwijzing
 • controle op loodrechtheid
 • controle op haaksheid
 • controle op juiste breekpennen
 • controle op sporen van overbelasting
 • aanrijdbeveiliging
 • controle op beschadigingen

Voor de magazijnstellingen zijn naast deze punten nog vele andere punten waar onze keurmeesters op letten afhankelijk van het gekeurde product. In een inventarisatiegesprek neemt uw adviseur met u door wat er nodig is.

Deskundige keurmeesters

Om zeker te weten dat uw magazijn veilig is en dat u voldoet aan de Arbowet, is het verstandig om deze jaarlijks te laten keuren door een deskundige keurmeester. U voldoet daarmee aan de keuringsplicht zoals die in de wet en regelgeving zijn vastgelegd.

Onze gecertificeerde keurmeesters hebben jaren ervaring in de branche en weten een magazijn grondig en deskundig te inspecteren met kennis van vele soorten en merken stellingen. Met name in bedrijven waarbij verschillende merken stellingen te vinden zijn, laten zij hun meerwaarde zien door niet-merkgebonden deskundigheid.

Na de inspectie ontvangt u van onze keurmeester uitgebreid keuringsrapport. Dit rapport zorgt ervoor dat u bij eventuele inspecties door de Nederlandse Arbeidsinspectie of verzekeraar een bewijsstuk heeft van uw jaarlijkse magazijnkeuring.

Kies voor Certified Services

Neem contact op met Certified Services om de mogelijkheden te bekijken. Het combineren van de inspectie van de magazijnstellingen  met de keuring van uw heftruck of arbeidsmiddelen leidt al snel tot een kostenbesparing door dit in een keer goed aan te pakken.
Wat kan Certified Services voor u betekenen?

Hulp nodig bij het ontwikkelingen van stellingen? Tegen een vaste uurprijs bieden wij een begeleiding en nemen wij u werk uit handen bij het ontwikkelen van stellingen.

Certified Services kan u de keuring volledig uit handen nemen waarbij na een goedkeuring de middelen van een keuringssticker voorzien worden en voor ieder middel of bulk een certificaat uitgegeven kan worden. Dit is de meest volledige methodiek.

Ook is het mogelijk “samen” met onze keurmeesters te inspecteren. De keurmeester leidt in dit geval de keuring en u of uw medewerkers worden zoveel mogelijk ingezet om de keuring sneller te laten verlopen om tijd en kosten te besparen.

Laat onze service voor u werken!

Interesse in een van de keuringen bij Certified Services? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.