Algemene informatie

Ongevallen met rolsteigers komen helaas regelmatig voor. Naast het ontbreken van kennis over het gebruik van klimmaterieel of een onjuiste manier van werken, is de oorzaak vaak ondeugdelijk klimmaterieel. 

Een rolsteiger dient jaarlijks gekeurd te worden. Het is belangrijk om uw rolsteiger goed te onderhouden waardoor deze langer meegaat en de risico’s tijdens het gebruik van de rolsteiger beperkt worden. Door uw rolsteiger jaarlijks te laten inspecteren voldoet u aan de wetgeving en verkleint u het  risico dat de steiger incompleet, kapot of beschadigd is. Ook zorgt u er dan voor  dat de steiger aan de laatste normen en richtlijnen voldoet. Ongekeurde steigers kunnen de gebruiker in gevaar brengen en leveren hoge boetes op, gezien de werkgever verantwoordelijk is.

De keuring

Certified Services is als opleider voor keurmeesters volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en is daarmee een goede partner voor de keuring en inspectie van uw rolsteigers.

Onze gecertificeerde keurmeester komt met de benodigde gereedschappen naar uw locatie, waar hij de materialen komt keuren. Dit kan door u klaargelegd zijn, maar het is ook mogelijk dat onze keurmeester zich zelf door het bedrijf begeeft om zelf te inventariseren welk materiaal er gekeurd moet worden. Wat voor u de beste situatie is bespreekt u makkelijk met onze adviseurs.

Waar wordt op geïnspecteerd?

Bij de inspectie rolsteigers wordt op diverse zaken gelet afhankelijk van het geïnspecteerde arbeidsmiddel. Bij rolsteigers wordt onder andere geïnspecteerd op:

  • de algehele staat van het materiaal (visuele inspectie);
  • roest;
  • speling op de onderdelen;
  • lasverbindingen;
  • werken de zwenkwielen naar behoren;
  • controle rem;
  • staat van de werkvloer.

Voor rolsteigers zijn naast de hierboven genoemde punten nog vele andere punten waar onze keurmeesters op letten afhankelijk van het gekeurde product. Uw adviseur kan na een inventarisatie helder maken op welke punten uw rolsteigers specifiek gekeurd dienen te worden.

Eigen keurmeester

De keurmeester die de rolsteigers inspecteert dient deskundig te zijn om zijn taak te kunnen vervullen. Bij grotere hoeveelheden kan het interessant zijn om uw collega de opleiding tot keurmeester rolsteigers te laten volgen.

Certified Services nodigt u graag uit om de opleiding te komen volgen indien de hoeveelheden zodanig groot zijn dat het voor u interessant is om de keuring intern uit te voeren.

We bespreken graag uw situatie om te bekijken of de beste oplossing bestaat uit extern of intern keuren en inspecteren van de arbeidsmaterialen.

Kies voor Certified Services

De gangbare termijn voor keuring van rolsteigers is 1 jaar. Indien er specifieke risico’s zijn kan dit niet voldoende zijn. De hoger veiligheidskundigen van Certified Services zijn wettelijk gecertificeerd om hier een uitspraak over te doen en komen graag langs om in geval van specifieke risico’s te bekijken wat voor u nodig is.
Wat kan Certified Services voor u betekenen?

Certified Services kan veel voor u betekenen; we maken graag kennis om te bekijken wat we voor u willen betekenen. Samen met u bepalen we de strategie, en bepalen we wat de beste oplossing voor u is.

Laat onze service voor u werken!

Interesse in een van de cursussen bij Certified Services? Wij staan u graag te woord voor meer informatie! Neem contact met ons op via 085-4891779 of via info@certifiedservices.nl.