COVID-19 verplichtingen

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe wet van kracht die te maken heeft met het coronavirus. Elke ondernemer met personeel is verplicht aan een aantal zaken te voldoen:

 • Het in acht nemen van voldoende hygiënische voorzieningen.
 • Het geven van doeltreffende voorlichting en onderricht aan werknemers over de bestrijding van SARS-CoV-2 op de arbeidsplaats.
 • Het houden van adequaat toezicht op de naleving van de in dit artikel bedoelde noodzakelijke maatregelen en voorzieningen.

Certified Services geeft advies en biedt drie opleidingen aan om te voldoen aan het tweede punt: voldoende kennis binnen de organisatie.

Met deze opleidingen zorg je er als werkgever voor dat je voldoet aan de gestelde eisen en dat je verantwoord kunt ondernemen met inachtneming van COVID-19 richtlijnen.

Coördinator COVID-19 E-learning

Tijdens de e-learning vergaart de cursist kennis over COVID-19 en krijgt hij of zij tools en handvatten voor het opstellen van maatregelen in het bedrijf. Er worden diverse maatregelen besproken en onder andere de verschillen in types mondmaskers en desinfectie worden besproken.

De e-learning is ontwikkeld als onderdeel van de opleidingen “grote organisatie” en “kleine organisatie” maar is ook los te volgen.

Coördinator COVID-19 Kleine organisatie

De opleiding Coördinator COVID-19 Kleine organisatie is een unieke aanpak die zowel de cursist opleidt, leidt tot een gedegen COVID-beheersingsplan en een externe blik geeft op de organisatie en de gehanteerde richtlijnen. 

De opleiding is geschikt voor organisaties met minder dan 25 medewerkers, geen dagelijkse grote bezoekersstromen. Indien dit wel van toepassing is is de opleiding “grote organisatie” beter geschikt.

Cursusaanpak:

 1. E-learning
 2. Online training via Google Meet
 3. Opstellen van een bedrijfsrichtlijn COVID-19
 4. Bedrijfsbezoek op locatie cursist

Coördinator COVID-19 Grote organisatie

De opleiding Coördinator COVID-19 Grote organisatie is een unieke aanpak die zowel de cursist opleid, leidt tot een gedegen COVID-beheersingsplan en een externe blik geeft op de organisatie en de gehanteerde richtlijnen. 

De opleiding is geschikt voor organisaties met meer dan 25 medewerkers of een dagelijkse grote bezoekersstroom.

Cursusaanpak:

 1. E-learning
 2. Online training via Google Meet
 3. Opstellen van een bedrijfsrichtlijn COVID-19
 4. Evaluatie bedrijfsrichtlijn via Google Meet
 5. Bedrijfsbezoek op locatie cursist
 6. Herziening bedrijfsrichtlijn

Coördinator COVID-19Maatwerk

Maatwerk is voornamelijk geschikt voor bedrijven waar:

 • Meerdere collega’s de training volgen;
 • Bedrijven waar specifieke risico’s van toepassing zijn;
 • Bedrijven die de COVID-19 richtlijnen willen integreren in bijvoorbeeld een RI&E of een
 • ISO 9001 procedure.

De maatwerkopleidingen worden samen met uw adviseur samengesteld en leiden ook na afronding tot het CIBOT certificaat “Coördinator COVID-19”.

Kies voor Certified Services!

Certified Services onderscheidt zich in de markt door een vernieuwende, concurrerende aanpak en het aanbod van korte competentie- en vooral praktijkgerichte cursussen, verzorgd door professionals uit de praktijk. Een eigen aanspreekpunt en snel antwoord op vragen behoren tot onze kracht.

Laat onze service voor u werken!

Ieder bedrijf kan standaard opleidingen geven. Om u van het juiste pakket te voorzien is kennis nodig. Laat onze adviseur vrijblijvend met u meedenken en uw behoefte invullen buiten de standaardpakketten.
E-mail uw vraag naar info@certifiedservices.nl of laat een adviseur u terug bellen.