Medewerker Luchtvracht

De medewerker luchtvracht mag na het voltooien van de opleiding onbegeleide toegang krijgen tot luchtvrachtveilige zones en werken met luchtvracht met een veilige status.

Bedrijven erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid als erkend agent, bekende afzender of vaste vervoerder zijn verplicht zorg te dragen dat alleen MLV getrainde personen toegang kunnen hebben tot luchtvracht.

Inhoud MLV opleiding

De opleiding Medewerker Luchtvracht duurt 4 uur en bestaat uit:

  • Wat is terrorisme
  • Awareness terrorisme
  • Sabotage middelen 
  • Veiligheidssysteem conform de Europese verordeningen
  • Maatregelen binnen het bedrijf
  • Het controleren van luchtvracht
  • Challengen (aanspreken)

Screening en Certificering

Certified Services is met partner IRP training een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Aan het eind van de opleiding wordt een theoretisch examen afgenomen en bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het certificaat MLV met certificaat pasje.

Bij aanvang van de training Medewerker Luchtvracht (MLV) dient de kandidaat een geldig ID en een geldige verklaring omtrent het gedrag (VOG) te tonen. Indien de kandidaat bij aanvang van de cursus niet in staat is beide documenten te tonen dan verplicht de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de Koninklijke Marechaussee ons de deelnemer te weigeren voor de opleiding.

Op onze locatie of bij u in het bedrijf

Onze trainers kunnen de opleiding geven waar en wanneer u maar wilt. Ons motto is “Als u tijd maakt doen wij dat ook”. U kunt daarmee zelf bepalen waar en wanneer u de opleiding gegeven wilt hebben. Ook ’s avonds is mogelijk!

Beschikt u over een ruime kantine of vergaderzaal dan is het ook mogelijk de cursus bij u op het bedrijf te geven. 

Beschikt u niet over een geschikte les- en examenruimte of heeft u geen volle groep, dan verwelkomen we u graag op onze locatie.

Wat kan Certified Services voor u betekenen?

Bij Certified Services krijgt u een eigen aanspreekpunt waar u ook na de opleiding terecht kan met vragen. Desgewenst kan Certified Services ook als extern beveiligingsadviseur luchtvracht fungeren en u bijstaan met het verkrijgen van de gewenste bedrijfscertificeringen.

Laat onze service voor u werken!

Ieder bedrijf kan standaard opleidingen geven. Om u van het juiste pakket te voorzien is kennis nodig. Laat onze adviseur vrijblijvend met u meedenken en uw behoefte invullen buiten de standaardpakketten.
E-mail uw vraag naar info@certifiedservices.nl of laat een adviseur u terug bellen.